Şirketinizde Neden LinkedIn Kullanmalısınız?

Şirketinizde Neden LinkedIn Kullanmalısınız?

Fark gözetmeksizin hem küçük hacimli yerel operasyonlar yöneten hem de ülkeler arası büyük bilgi ve hizmet ağları sunan şirketler için vazgeçilmez olan sosyal medya; ekonomik reklam modelleri ve sürdürülebilir iletişim sağlaması sebebiyle kurumların en önemli yatırım alarından biri haline geldi.

2007 yılında Facebook’un herkese açık bir platforma dönüşmesiyle hayatımıza giren sosyal medya, her geçen gün evrilmeye ve çeşitlenmeye devam ediyor. Hem kişisel kullanıcıların hem de şirketlerin stratejik iletişimlerinin bir parçası olarak gördüğü, özellikle servis sağlayan şirketlerin kurumsal imajlarını güçlendirmek, müşterileriyle etkin iletişim kurabilmek ve operasyonlarını geniş kitlelere aktarabilmek için kullandığı en güçlü ve tek platform.

Şüphesiz ki ülkemizde sosyal medya kullanım oranları, hem bireysel kullanıcılar hem de kurumsal kullanıcılar arasında oldukça yüksek. Facebook’un Şubat 2017’de açıkladığı verilere göre Türkiye’de 42 milyon tekil Facebook kullanıcısı var iken, bir diğer sosyal medya platformu Instagram ise Türkiye’de 23 milyonu aşan bir kullanıcı kitlesine sahip. Twitter’daki kullanıcı sayısı ise son 5 yıllık süreçte çok hızlı bir artış göstererek 15 milyon rakamını aşmış durumda.

Profesyonel iş ağı olarak 2003 yılında başlayan ve o tarihten bugüne sürekli geliştirilerek dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından biri haline gelen Linkedin’in ise Türkiye’deki kullanıcı sayısı 5 milyon. Özelikle profesyonellerin ve kurumların buluşma noktası olan Linkedin, her ne kadar diğer sosyal medya platformlarına oranla Türkiye’de daha az bir kullanıcı kitlesine sahip olsa da, özellikle işletmelerin satış ve pazarlama operasyonlarına katkısı ve profesyonellerin iş hayatına etkisi düşünüldüğünde en önemli sosyal ağlardan biri konumunda diyebiliriz.

Tüm sosyal medya platformları gibi ücretsiz ve kolay bir kurulum ile üye olunan Linkedin, hem bireysel kullanıcıların hem de şirketlerin belirgin ihtiyaçlarına göre şekillenen ara yüzüyle, profesyonel ilişkilerini geliştirmek isteyen tüm kullanıcılar için oldukça önemli bir platform. Özellikle müşterileriyle ve paydaşlarıyla güçlü ve dinamik bir iletişim yönetmek isteyen şirketlerin aktif olarak kullanması gereken Linkedin, iş hayatına sağladığı faydalarla diğer sosyal medya platformlarından birkaç şekilde farklılaşıyor:

Profesyonel İş İlişkilerini Geliştirmek: İlişki yönetimi hiç şüphesiz ki bir şirketin başarısı için en önemli bileşendir. Linkedin; profesyonel ilişkilerin değerini sosyal medyanın gücü ile bir araya getirerek, sadece profesyonel bir profil sağlamanın ötesinde paydaşlarınızın, sektörünüzün ve rakiplerinizin neler yaptığını incelemenize olanak sağlıyor. Şirketinizin ihtiyacı olan tedarikçiler ve distribütörlerle yeni ilişkiler geliştirmek, yeni satış kanalları oluşturmak, mevcut bağları güçlendirmek Linkedin’in öne çıkan faydaları arasında sıralanıyor.

Geliştirilmiş arama sıralaması ve çevrimiçi durum: Şirketiniz için Linkedin profili oluşturmak, herhangi bir arama motoru optimizasyonu (SEO) paketi almadan şirketinizi arama motorlarında daha kolay bulunur hale getirerek, daha fazla bilgi almak isteyen kişileri doğrudan şirketinizin sayfasına ulaştırarak web sayfasının trafiğinin artmasını sağlıyor. Linkedin profilleri yeni içerikler barındırdığından Google ve Bing tarafından yüksek skorlar alır, dolayısıyla şirketinizin bilinirliği artmasını sağlar.

Markanızı güçlendirmek: Linkedin profili bir diğer deyişle şirketinizin görüntüsüdür. Şirket profili, markanızı veya sağladığınız hizmetleri araştıran kişilere kaliteli bir özet sunmakla birlikte, şirketinizin güvenilirliğini arttırarak yeni iş potansiyellerine kapı da aralar. Linkedin gruplarının geliştirilmesi ile birlikte potansiyel müşteriler ve iş ortaklarınızın profesyonel ilgi alanları hakkında bilgi edinmeniz kolaylaşırken, bu gruplar şirketinizin hedef kitle üzerindeki algısını güçlendirmeniz için size etkin bir bilgi akışı sağlar.

Ağınızı genişletme fırsatı:  Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi linkedin size yeni bağlantılar geliştirmek için fırsat tanırken, platformun doğası gereği kurulan profesyonel ilişkiler, sizinle benzer nitelikteki profesyonel kullanıcılarla iletişime geçme olanağı da sağlar.

Müşterilerin “Evet” demelerine yardımcı olmak: Şüphesiz ki müşteriler herhangi bir ürün veya servisi satın almadan önce arama motorlarından ve web sitesi, blog ve sosyal medyadan destek alarak bilgi toplarlar. Linkedin’in kullanıcılarına yukarıda bahsettiğimiz özellikler dışında InMail, Openlink, Profil Düzenleyici gibi daha birçok güçlü araç sunarak potansiyel müşterilerinize farklı açılardan yaklaşmanıza olanak sağlayarak, yeni iş fırsatları yaratır.

Eğer siz de bir işletme sahibi iseniz Linkedin’e katılmayı düşünebilir, paydaşlarınızla iletişime geçmek için bu yeni nesil platformu kullanabilir, daha da önemlisi yeni iş fırsatları yaratmak adına şirketleri takip edebilirsiniz.

Cushman & Wakefield Türkiye Linkedin sayfasını takip ederek bizimle iletişime geçebilir ve ticari gayrimenkul sektörüne yönelik güçlü iç görüleri ve analizleri takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir