Ofis Kültürünüzü Arttıracak Uygulamalar

Ofis Kültürünüzü Arttıracak Uygulamalar

Üretkenliğin yeni ölçü birimi mutluluk!

Her işveren, çalışanlarının ofise adım atar atmaz güne yüksek bir enerjiyle başlamasını ve yüzlerinde mutlu bir gülümsemeyle masalarının başına geçmesini hayal eder. Yapılan araştırmalar keyifli bir çalışma ortamına ve mutlu çalışanlara sahip şirketlerin, günlük operasyonlardaki verimliliklerinin gözle görülür şekilde arttığına dikkat çekiyor. Günümüzde birçok insan kaynakları yöneticisi, çalışanlarını dinleyen ve onların şirket kültürünün şekillenmesinde aktif rol almasını sağlayan şirketlerin rakiplerine oranla hem daha üretken hem de daha karlı operasyonlar yönettiğine dair hem fikir. Peki teknoloji bu denklemin neresinde?

Çalışanlar arasındaki verimliğin artarak hem daha uyumlu bir ofis ortamı hem de daha başarılı çalışma ekipleri kurmasını sağlayan, onlarca projeyi bir arada yürüten ekiplerin birbiriyle iletişim içinde kalarak projelerin daha pürüzsüz ilerlemesini kolaylaştıran uygulama ve yazılımlar, ofis kültürünü geliştirmek isteyen şirketlerin yardımına koşuyor. Detayları gelin birlikte inceleyelim..

Moodforce

Kullanıcılarının iş yükünü hesaplayarak ofis ortamındaki yoğunluğu ölçümleyen ve genel bir mutluluk ortalaması çıkaran Moodforce, çalışanların şirket kültürüne katılımını sağlayarak görüşlerini duyurabildikleri bir platform sunuyor. Çeşitli anketler aracılığıyla, adeta bir termometre görevi üstlenerek çalışanların genel ruh halinin yanı sıra sağlık, beceri geliştirme gibi metrikleri de toplayan uygulama, Martin Seligman’ın geliştirdiği PERMA modeline göre çalışıyor.

Connecteam

Birden fazla üretkenlik işlevini tek ve kullanımı kolay bir ara birime dönüştüren Connecteam birden çok projeyi bir arada yürüten çalışanlar veya uzaktan bir takım yönetmek isteyenler için harika bir araç. Şirketiniz için özel bir panel oluşturmanıza olanak tanıyan uygulama sayesinde, proje durumlarını takip edebiliyor, çalışanları farklı projelere tayin edebiliyor, anketler oluşturabiliyor, farklı müşterileriniz için farklı e-postalar, metinler ve geri bildirim talepleri tasarlayabiliyorsunuz. Öte yandan şirketiniz için güvenli bir database oluşturma imkânı da tanıyan Connecteam, akıllı cihazlar üzerinden çalışan ekiplerin mobil düzenine kolayca ayak uyduruyor.

Trivie

Şirket içi eğitimleri keyifli ve takip edilebilir bir hale getirmeyi hedefleyen Trivie, çalışanların iş başındaki gelişimini oyunlaştırarak arttıran yeni nesil bir çözüm. Çalışanlar için özel olarak geliştirilen eğitimleri doğal öğrenme süreçlerine göre bir temele oturtan Trivie, bir yandan da bilim adamlarının geliştirdiği oyun tekniklerini, alıştırma pratiğini, mikro öğrenme tekniklerini baz alarak eğlenceli bir eğitim süreci oluşturuyor.

Pinterest

Pinterest, hemen hemen tüm sosyal medya kullanıcıların bildiği, bağlantılarını ve ilgi alanlarını paylaştığı yaygın bir sosyal ağ. Peki, Pinterest ofis hayatına daha katılımcı bir karakter kazandırmak için nasıl kullanılabilir? Özellikle ofis ortamının yeniden tasarlama planı yapan birkaç öncü şirket, çalışanlarının nasıl bir ofis ortamı hayal ettiğini Pinterest üzerinden paylaşmasını talep ederek, herkesin fikirlerini bir araya getirebileceği ortak bir pano kullanarak bu uygulamadan yararlandı. Çalışanların kendi zevk ve tercihlerini ekleyebildiği, fikirlerini açıkça beyan edebildiği gibi başkalarının da tercihlerine göz atabildikleri bir platform olan Pinterest, daha katılımcı bir ofis kültürü için şirketlerin yönelebileceği güçlü ve tanıdık bir alternatif.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir