Ortak Çalışma Alanlarını Tercih Etmeniz için 5 Sebep

Ortak Çalışma Alanlarını Tercih Etmeniz için 5 Sebep

Çağımızın yeni trendleri arasında yer alan “co-working spaces” bir diğer ifadeyle  ortak çalışma alanları aslında uzun zamandır hayatımızda.

2005 yılında San Francisco’da başlayan ortak çalışma hareketi, takip eden yıllarda katlanarak büyüdü ve son birkaç yılda kazandığı ivmeyle sayıları hızla artan bu alanlar, birçok kişinin çalışmak için tercih ettiği yerlerin başında gelmeye başladı.

2016 itibariyle dünya üzerinde 976.000 kişinin ortak çalışma alanlarında çalıştığı düşünülüyor ve bu sayının 2020 yılında ise 3.8 milyona çıkması bekleniyor. Peki özellikle “freelance” çalışanların ve girişimcilerin uğrak yeri olan bu alanların tercih edilme nedeni ne?

Bir topluluğun parçası olmak

Ortak çalışma alanları birçok insanla tanışmanıza yardımcı olurken, iş sonralarında düzenlenen happy hour, söyleşi gibi çeşitli etkinlikler ile tanımadığınız kişilerle kaynaşmanıza ve network’ünüzü geliştirmenize de yardımcı olur.

Esneklik

Genellikle 7 gün 24 saat açık olan ortak çalışma alanlarından istediğiniz zaman faydalanabilirsiniz. Sınırları sevmeyen, işine her gün aynı saatte gitmek istemeyen birisiyseniz, bu sayede gününüzü dilediğiniz gibi planlayabilirsiniz. Ortak çalışma alanlarının size sunduğu bu esnekliğin performansınızı olumlu etkileyeceği ise şüphe götürmez bir gerçek.

Merkezi Konum

Ortak çalışma alanlarının birçoğu şehirdeki merkezi konumlarıyla tercih sebebi. Bunun yanında şehrin imkanlarından kolaylıkla faydalanabileceğiniz, ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabileceğiniz hatta işten çıktıktan sonra arkadaşlarınızla vakit geçirebilecek alanlar bulabilmenize yardımcı oluyor. Hem de çok daha az bir maliyetle…

Düşük Maliyetler

Ofis masrafları birçok girişimcinin korkulu rüyası olabiliyor. Genellikle az sayıda çalışan ile başlayan girişimler yüksek maliyetleri sebebiyle ofis kiralamaktan kaçınıyorlar. Ayrıca kiraların yanı sıra ofis dekorasyonu gibi kalemlere de para harcamak masrafların katlanarak artmasına sebep olabiliyor. Ortak çalışma alanlarının sunduğu temizlik, yüksek hızda internet, ofis ihtiyaçlarının karşılanması gibi hizmetlerin yanında fotokopi makinesi, mutfak ve konferans salonları gibi imkanları da uygun fiyata sunması bu alanları tercih edilebilir kılıyor.

İş ve sosyal yaşantıyı bir arada ilerletebilmek

Ortak çalışma alanların en büyük faydalarından biri ise hiç şüphesiz ki sunduğu rahat çalışma ortamı ve tanıdığı imkanlar. Bu alanlar sağladığı konfor ve imkanlar sayesinde çalışanların stresten uzak ve keyifli bir ortamda vakit geçirmelerine yardımcı oluyor. Her an yeni insanlar ile tanışarak sosyal yaşantınızı da canlı tutmanıza yardımcı olan bu mekanlar, “Home Office” çalışmayı tercih edenlerin aksine dinamik bir çalışma ortamına sahip olmanızı sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir