Pokemon Go Gayrimenkul Sektörünü De Değiştiriyor.

Pokemon Go Gayrimenkul Sektörünü De Değiştiriyor.

Pokemon Go çılgınlığı dünyanın her yerini ele geçirmiş, televizyonları karşısında Pokemonla tanışmış bir jenerasyon, telefonlarının ekranı sayesinde Pokemon eğitmeni olma şansını yakalamış; trafikten, iş güvenliğine hayatın bir çok alanında daha önce hiç karşılaşılmamış problemleri hayatımıza sokmuşken; konut sektörünün bundan etkilenmemesi beklenemezdi.

pokemon go gayrimenkul

Kurumsal kiralama ve satış yapan şirketlerden, emlakçılara, oda arkadaşı arayan ev sahiplerinden, yüksek öğrenim için kiralama yapan özel yurtlara kadar herkes oluşturdukları ilanlarda Pokemon lokasyonlarını ( Pokestop, Poke GYM vs.) listelemelerine dahil etmeye başladı.

pokemon go gayrimenkul

Daha kurumsal yapılara sahip olan şirketler hiç şüphesiz ki bu çılgınlığa pek bulaşmasa da örneğin Craiglist’te konut ilanı oluşturan veya oda arkadaşı arayan kişiler, ilanlarına Pokemon Go lokasyonlarının yakınlık bilgilerini paylaşarak potansiyel kiracıları cezbetmeye çalışıyor. Örnek vermek gerekirse San Francisco’dan iki arkadaş ev arkadaşı aradıkları ilanda “muhteşem Pokemon yakalama noktası” gibi bir bilgi eklerken, yine Amerika Cincinnati satışa çıkan bir gayrimenkul için oluşturulan ilan “ bir çok Pokestop’a yakın” yakın olarak listeleniyor.

Pokemon Go gayrimenkul

Şüphesiz ki Pokestop ve Poke GYM’lere yakınlık gayrimenkulün değerini gerçeten de arttırıyor mu sorusu aklınıza gelebilir. Şimdilik bu sorunun cevabını bilemesek de gayrimenkul satış şirketleri şimdiden bu lokasyonlara yakınlığı “özellik” olarak listeliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir