YENİDEN DÜŞÜNMEK: KOVİD-19 sonrası Dünya nerede ve nasıl çalışacak?

YENİDEN DÜŞÜNMEK: KOVİD-19 sonrası Dünya nerede ve nasıl çalışacak?

Geçmişteki pandemiler her zaman sosyal ve ekonomik değişimi hızlandırmış, toplumları mevcut duruma göre uyarlamaya ve geleceklerini yeniden kurgulamalarına neden olmuştur. 1918 İspanyol Gribi de dahil olmak üzere büyük salgınlar, önemli ölçüde değişen iş gücü yapısına yanıt olarak, kuruluşları uyum sağlamaya ve yenilikçi olmaya zorlamıştır.

KOVİD-19 pandemisi ise şu temel soruyu gündeme getirmektedir: Gelecekte “çalışmak” nasıl ve nerede olmalıdır? Ekonomide, iş gücünde, üretim tekniklerinde ve şirket organizasyonlarında KOVİD-19 kaynaklı değişiklikler, gayrimenkulün nasıl ve nerede kullanıldığı konusunda uzun vadedeki etkilerini şekillendirecektir. KOVİD-19 pandemisinin yarattığı ani etkiyle, evde kalma önlemleri çoğu ofisin, perakende alanlarının, eğlence ve spor tesislerinin boş kalması şeklinde sonuçlanmıştır.

Bu çalışma, KOVİD-19 pandemisinin ofis alanlarının üzerindeki olası uzun vadedeki sonuçlarına odaklanmaktadır. İş ve teknolojinin çalışma alanı talebini nasıl değiştirebileceğini ve konum stratejilerini nasıl etkileyebileceğini inceleyerek, iş hayatının nerede ve ne şekilde olacağını ve önümüzdeki 5 – 15 yıl içinde fiziksel çalışma alanının rolünü öngörmektedir.

YENİDEN DÜŞÜNMEK: KOVİD-19 sonrası Dünya nerede ve nasıl çalışacak?(PDF)

Cushman & Wakefield Türkiye